Elérhetőségek:

Üdvözöllek az oldalon!
Itt Kézműves ékszereket találsz, amit teljesen saját kézzel készülnek!! Még sok mást is!

Kérlek, nézz szét Nálam és válogass kedvedre az ékszerek között, ha bármi megtetszik, csak írj nyugodtan. Vagy ha van saját elképezésed, azt is szívesen megvalósítom!

Ha rendelni szeretnél, akkor ide írj kérlek:

kketrinsk@gmail.com

Köszönöm, hogy benéztél! ;)

Facebook oldalam

2012. október 2., kedd

Ékszer és ember között..



Ékszerek: stílus vagy csak kiegészítő?




Maga az ékszerek megjelenése, körülbelül egyidős az emberiséggel. Már az ókori görögök és rómaiak is viselték őket. Igaz, akkoriban nem csak mindennapi kiegészítőt jelentett. Sokszor az ékszerek alapanyaga, díszítettsége a társadalmi rangot mutatta. A kiváltságosok legfőbb viselete. Ahogy teltek a tizedek és századok megváltoztak a viselési szokások és az alapanyagok. A sima fémeket felváltotta a nemesfém, és a drágakövek, illetve a szegényebb rétegek is hordani kezdték.

A mi XXI. századunkban már az alapanyagok tömkelege és a minták száza van jelen. Már nem válogatunk fiú/lány, öreg/fiatal között. Bárki, bármit szívesen visel. Míg nagyanyáink az aranyra esküdtek, majd az ezüstre, eljött az ideje a bizsuknak is. Viszont az ékszerek tömeges gyártása miatt, igény alakult ki az emberekben, hogy minél egyedibb, és különlegesebb ékszert hordhassunk. Így egyre több kézműves és művészlélek vágott bele e szakma rejtelmeibe.
Az utóbbi évek bebizonyították, hogy egyre nagyobb a kereslet. Mindenki kedveli a személyre szabott ékszereket. Mi sem jobb, ha a gyűrű, fülbevaló vagy lánc, megmutat belőlünk egy darabot, hogy milyenek is vagyunk. Hisz már nem csak az érvényes, hogy az vagy amit megeszel, hanem olyan vagy, mint amit felveszel. Ezzel próbáljuk mutatni a saját személyiségünket, egyéniségünket. Ki ne szeretné, ha megdicsérik, hogy ők ilyet még nem láttak sehol. Ez benne a különleges, hogy nem olyan dolgokat viselsz, ami szembe jön veled az utcán.
Pont a mi színes világunkban kerülhet felszínre a kérdés, hogy ezek a kellékek csak kiegészítők-e, vagy a saját egyéniségünkkel, egy stílust alkotnak?

Az utóbbi évtizedben még az emberek divatból hordták, egy-egy apró fülbevaló, egy karkötő, ami öltöztette az embert. Ekkor csak szimplán kiegészítő volt. Viszont napjainkban már, inkább stílusnak vélhető, hisz egy-egy egyedi ékszertől, az ember is különlegesebbé válik. Sokkal jobban odafigyelünk, hogy olyan dolgokat vegyünk fel, ami illik hozzánk, és nem feltétlenül azt, ami a többségnek tetszik.

A legutolsó mondatomban jelenik meg az, amiért igazán szeretem Ketrin ékszereit, alkotásait. Például a saját könyves fülbevalómmal, már információt közlök magamról. A saját kis figurám, engem mintáz és ennél egyedibbet nem is viselhetnék, egy „kis én” a nyakamban felülmúlhatatlan. Sorolhatnám évezredekig a példákat, de a lényeg ugyanaz marad. Különlegessé, egyedivé válok az ékszerek által. Illetve ami még jobb, hogy a számtalan kreatív ötletből is válogathatok (csoki, fagyi füles, szendvics vagy édes figurák…stb.) és ha még valaki így se tudna választani (ami szerintem lehetetlen, egy ekkora kínálatból) mégis van lehetőség egyedi elképzelések megvalósítására. Én elképzelem, Ketrin elkészíti, ennél kényelmesebb nem is lehetne.

Remélem sikerült megszerettetni veletek Ketrin kis világát.

ui.: Még pár évvel ezelőtt álmomban sem gondoltam volna, hogy gyurmából és ötletekből ennyi fantasztikus dolgot lehet alkotni. A kézügyességem azóta se javult, de megnyugtató, hogy vannak olyanok, akinek a keze alatt életre kel a gyurma, és egy új világ születik meg ez által.

Nektek mi a véleményetek az ékszerekről?
 I. Judit

1 megjegyzés: